Choď na obsah Choď na menu
 


ISKOLATÖRTÉNETTEL KAPCSOLATOS ÍRÁSOK

Príspevky

A KOLLÉGIUM BELSŐ SZERKEZETE, ÖNKORMÁNYZATA - RÖVID KIVONAT

1. 11. 2014

A DEBRECENI REFORMÁTUS KOLLÉGIUM TÖRTÉNETÉBŐL már feltett fejezetből készítettem egy rövid kivonatot. Mészáros István: Mikor keltek a régi diákok? c. könyvrészletével szeretném párosítani.

 

RÉSZLET A DEBRECENI REFORMÁTUS KOLLÉGIUM TÖRTÉNETÉBŐL

1. 9. 2014

A falakon belüli szabadság c. rövid fejezet fontos itt számomra, amelyben szerepelnek a diáktisztviselők.

 

MIKOR KELTEK RÉGEN A DIÁKOK?

1. 9. 2014

Egy újabb  fejezet Mészáros István könyvéből, amely elvezet bennünket a 16. századi diákok mindennapjaiba.

 

PLAJBÁSZ, PENNA, KALAMÁRIS

29. 7. 2014

Mészáros István könyvének egyik izgalmas és érdekes fejezete, amely nagyon sok információt tartalmaz tanárnak, tanulónak egyaránt.

 

MIÓTA VAN TANKÖTELEZETTSÉG?

29. 7. 2014

A tankötelezettség kérdése nem tűnik izgalmasnak egy gyereknek, de köthető nemcsak a saját iskolatörténetünkhöz, hanem egyes egyháztörténeti fejezethez is csatolható.

 

ISKOLAI MŰKÖDÉSI SZABÁLYOK EGYKORON

29. 7. 2014

Mészáros István könyvéből van ez a fejezet, amelyből készülhetnek majd feladatok a következő tanévben, vagy egyszerűen csak érdekes olvasmányként ajánlott az Iskolatörténet témaköréhez. (Mészáros István: Iskolatörténeti kaleidoszkó I-II. Értékek és érdekességek az oktatás nevelés múltjából, Artemis Kiadó, Budapest, 14-19.o.

 

MÉSZÁROS ISTVÁN: ISKOLATÖRTÉNETI KALEIDOSZKÓP I-II. 1. részlet

22. 7. 2014

HITÜNK HŐSEI III. EGYHÁZTÖRTÉNETI  LEVELEZŐS VERSENY 2014/15-ös tanévben ISKOLATÖRTÉNETI kérdésekkel fog kiegészülni. Mészáros István: Iskolatörténeti kaleidoszkóp  I-II. c könyvéből többek között az alábbi részlet is a szakirodalom között fog szerepelni. Pontos  hivatkozás a részlet lábjegyzetében található.